pernillakonster

pernillakonster

Vad händer här då?

Här möter du bilder från ritbord, staffli och utställningsrum. Och en del av mina tankar kring saker och ting. Det hela kommer vara väldigt aktuellt och bra att uppdatera sig på om man vill veta vad som är aktuellt just nu, fast för ett slag sedan. Bloggen Pernillakonster som du befinner dig på nu är en del av min hemsida. Kolla in mina alster och min shop på www.pernilladeurell.com!

Illustration nu blommar det

konstPosted by Pernilla Deurell Fri, June 08, 2018 15:30:52
Ja nu blommar det för fullt i skog, rabatter och på balkonger! Och nu är det knastertorrt både här och där. Enligt rapport från trädgårsodlare i Dalsland saknas regn, enligt rapport från jordbehandlare i Södermanland gäller det samma där. Vattenkannorna går för fullt. Och jag sitter i ett torrt Västra Götaland. Jag hör hur det knakar och knastrar där ute. Växterna sjunger efter vätska. Hoppas sommarregnet kommer snart, i lagom men stor dos, för att sedan ge plats åt mer sol och flera ljusa dagar!


Målningen heter Tulipanaros I, gjord i akryl på duk, 10x10cm.
Målad tidigt i våras under inspiration av alla blommor och all grönska som kommer varje år. Av sig själv. Det är så märkligt fantastiskt i all sin meningslöshet. Och vackert. Länge leve naturen!

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Pernilla Deurell Wed, June 20, 2018 20:08:28

Regn regn regn och blåst har vi här nu. Tröja och jacka på igen. Kanske dags för dig och grannen att prova en gemensam önskan om sol det här året? Man kan hoppas det funkar likaväl som regnönskan gjorde förra året!

Posted by birgitta Sun, June 10, 2018 16:55:08

Nu ska det äntligen komma lite regn enligt smhi. Jag vattnar och vattnar men det hjälper inte. Din gula blomma ser ut att må bra. Ja, risken är ju att regnet bara fortsätter. Jag minns en gång förra året när min granne och jag skickade en önskan om regn. efter det regnade varje dag i en månad.