pernillakonster

pernillakonster

Vad händer här då?

Här möter du bilder från ritbord, staffli och utställningsrum. Och en del av mina tankar kring saker och ting. Det hela kommer vara väldigt aktuellt och bra att uppdatera sig på om man vill veta vad som är aktuellt just nu, fast för ett slag sedan. Bloggen Pernillakonster som du befinner dig på nu är en del av min hemsida. Kolla in mina alster och min shop på www.pernilladeurell.com!

Illustration Kastar du en får du tusen åter

illustrationPosted by Pernilla Deurell Sun, September 17, 2017 06:53:45
Det är förstås återvinning jag syftar på i rubriken. Jag har nämligen tagit mig till återvinningsstationen i veckan. Och där var det fullt. Proppfullt. Någon av grannarna hade tagit en tur till Ikea och, mycket ambitiöst och naturvänligt, knökat ner sitt förpackningsemballage lite här och där i containrarna. Men det var förstås inte bara det som fyllde dem. Andra grannar hade också varit på återvinningsstigen och fyllt på här och där. Eftersom jag alltid tycks vänta tills mina kassar är överfulla så blev det en strid. På liv och död.

Jag kom alltså dit med överfulla kassar, plast och papper. Det hade varit en smärre kamp att få med sig allt till det där till återvinningsstationen, som förstås ligger liiite för långt bort för att det ska kännas okej att ta med sig delar av återvinningen tillbaka. Så jag tog tjuren vid hornen och började pula in. Då började containern pula tillbaka! När jag fått in en, ja då kom en eller flera ut. Sådär höll vi på. Det var som att delta i ett intrikat stategispel. Jag var tvungen att tänka fort och agera kvickt. Containern hade hela tiden svar på tal. Det var ett evigt peta tillbaka, vika ihop och pilla in, kasta sig åt höger och vänster. Containern stod där den stod och lade provocerande lugnt fram sin kungar och ess.

Men till sist, svettig och ungefär fem kilo lättare, hade jag övermannat denna stora ljusblå metall-best och kunde äntligen gå hem med tomma kassar till en tom återvinningshörna. Hädanefter är det jag som går lite oftare till återvinningen. Återvinningscontainern har sagt sitt och budskapet har nått fram!  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Pernilla Deurell Sun, September 24, 2017 14:38:11

Ja det är så skönt att slippa se det hemma! Men det är en kamp för att bli av med det, som sagt. Det skulle nog inte skada om de tömdes lite oftare. Eller om man ställde dit någon mer av dem som blir fulla snabbast. Man hoppas på förbättring..

Posted by Birgitta Sun, September 17, 2017 14:58:55

Vilka jobbiga containrar ni har. Det verkar som tömningen inte fungerar eftersom avfallet kommer ut. Det känns ju skönt när man har fått bort pappersavfallet hemma.