pernillakonster

pernillakonster

Vad händer här då?

Här möter du bilder från ritbord, staffli och utställningsrum. Och en del av mina tankar kring saker och ting. Det hela kommer vara väldigt aktuellt och bra att uppdatera sig på om man vill veta vad som är aktuellt just nu, fast för ett slag sedan. Bloggen Pernillakonster som du befinner dig på nu är en del av min hemsida. Kolla in mina alster och min shop på www.pernilladeurell.com!

Illustration Deodorant

illustrationPosted by Pernilla Deurell Sun, September 03, 2017 14:27:25
Nu har jag gjort det IGEN. Jag har bytt deodorant. Det är ett himla projekt. Det var egentligen inget fel alls på den jag hade. Men jag tyckte liksom att det var dags att vända blad. Och med nya tider kommer nya dofter, tänkte jag. Så då började det, som vanligt när jag får för mig att förändring börjar i armhålan. Man smyger skuldmedvetet till deo-hyllan och börjar dofta runt, snabbt och nervöst som en abstinent sniffare av rang. För jag vet mycket väl att det där med att dofta på andras deodoranter är inget som andra uppskattar. Men hur jag ska annars få veta? Jag är en mycket doftkänslig typ och jag kan inte köpa en till två nya deodoranter i veckan bara för att ta hem, testa och sedan förorena naturen genom att bara slänga iväg. Andrahandsvärdet är för lågt. En deodorant är inget man säljer på Blocket, inte ens i bättre begagnat skick. "Endast använd en gång" är inget som lockar i det fallet.

Till sist hittade jag en ljuvlig doft. Det var som liljekonvalj, ungefär. Och det är en doft jag saknat så jag slog till. Steg två var att använda deon. Själva tekniska biten gick bra, men hela dagen fick jag återkommande förvånande doftupplevelser: Vad ÄR det som luktar så starkt? tänkte jag och spanade runt mig själv. Det doftar gott men FÖR starkt, VAR kommer det ifrån?? Och flera gånger förklarade jag pedagogiskt och tålmodigt för mig själv att det var mig som doftstimulin kom ifrån.

Bra eller dåligt? Jag vet inte. Det tar väl tid att vänja sig helt enkelt. Men jag undrar samtidigt om det doftade så extra mycket för att
1. Jag inte var van vid doften än
2. Jag svettedes ovanligt mycket med den nya deon på (=inte så bra deo=ingen idèo att ha den deon?)
3.Det var en ovanligt bra och effektiv, doftvillig, deoJag har ännu inte funnit svaret, utan fegt valt att övergå till resterna av min tidigare deo och hålla fast vid dem tills det blir dags att köpa ny. Då tar jag ställning till om jag ska vara listigt sparsam och försöka vänja mig vid den nya deon eller återigen köpa den gamla vanliga och vara nöjd med det. Jag får väl säga som Platon sa att Sokrates sa, eller hur det nu var; Morgondagens problem är inte dagens deo, det är morgondagens deo.
  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Pernilla Deurell Sun, September 10, 2017 09:11:40

Ja, jag tänker på 70-talet. Det där med rökridå kan man använda på fler än ett sätt. Praktiskt på så vis om alla röker. Då kunde man kanske till och med skippa deon för en dag eller två..? Vad kul att någon mer känner igen sig i det där med att bli tvungen tvätta bort deon! Det känns ju så kontraproduktivt. Men man blir ju riktigt ren och fin då i alla fall. Nä, man kanske ska överlämna dofttestandet till någon annan. Gå och vifta lite extra med armarna när man har ny deo och se om man får någon input..

Posted by Marinette Tue, September 05, 2017 12:05:41

Jag har exakt samma "doftkänslighet" som du 🤥. Det har hänt mig flera gånger att jag tyckt att någon deo luktat gott i affären och använt den följande dag. Men det har oftast resulterat i att jag fått duscha/tvättat bort deodoranten för den luktar " för mycket". Nej, tackar vet jag "gamla godingar" 👍🏻

Posted by Birgitta Mon, September 04, 2017 14:54:38

Jag tror på första alternativet. Jag har en parfym jag använt länge som jag inte känner doften av men det händer ibland i ex affären att någon säger att den luktar gott så andra märker den tydligen. Tänk på 70-talet när man rökte överallt det måste ju ha luktat rök men den lukten fanns överallt så den hörde till och sorterades bort.