pernillakonster

pernillakonster

Vad händer här då?

Här möter du bilder från ritbord, staffli och utställningsrum. Och en del av mina tankar kring saker och ting. Det hela kommer vara väldigt aktuellt och bra att uppdatera sig på om man vill veta vad som är aktuellt just nu, fast för ett slag sedan. Bloggen Pernillakonster som du befinner dig på nu är en del av min hemsida. Kolla in mina alster och min shop på www.pernilladeurell.com!

Illustration att cykla

illustrationPosted by Pernilla Deurell Thu, August 24, 2017 13:35:34
Aaah! Cykla! Underbart! Tills man upptäcker att ringklockan trillat bort. Och det gör man förstås när man är mitt bland en bunt muntra högstadiebarn som går kors och tvärs över gångväg och cykelbana samtidigt som de hojtar, viftar och skickar sms. Så då blir det till att ropa käckt "Pling pling" för att inte någon ska bli lemlästad när jag drar fram på väg mot Ica. Och då blir det genast påtagligt. Att jag är en betydligt äldre människa (för att inte säga tant) med en stor burk på huvudet (de kallar det cykelhjälm) och glasögon (som jag aldrig tycks vänja mig vid) vilka liksom gör att det känns som att jag har jättestora, stirriga (för jag är lite nervös över att ringklockan bara ramlat av sådär) ögon. Det blir också påtagligt att ungdomar varken tycker det är tufft eller kul när någon kommer farandes och ropar "pling pling". Så jag lägger till en liten, ännu mer käck, förklaring till varför jag säger pling pling sådär spontant på en torsdagsmorgon. Vilket verkar göra dem än mer illa berörda av hur pinsamma en del kan vara. Så cyklar den halvtossiga tanten förbi. Iförd attribut som gör att hon känner sig som en brandman redo att rycka ut (utan att veta var eller varför). Nåväl. Ingen blev skadad. Och det var ju huvudsaken.

Cykeltur säger man. Man ibland är det faktiskt cykelotur (som Bamsegänget skulle sagt).

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Pernilla Deurell Sun, October 15, 2017 07:44:07

Haha, där har vi lösningen! Den kommer jag helt klart att köra med i fortsättningen..och du vet vad de säger: allt klär en skönhetsmiley

Posted by Marinette Tue, September 05, 2017 12:14:21

Du borde köpa dig en cykelhjälm med en neonfärgat " tuppkam" och en riktigt horn/tuta som spelar en trudelutt 😊 Så tänker de inte att du är gammal och nördig, utan förmodligen att hon kan ju inte vara klok. De lär ialla fall flytta på sig 😘

Posted by Pernilla Deurell Sun, September 03, 2017 14:02:16

Ja, det är ett av livets många aber; att den insikt man behövt som ung får man först som äldre. Jag tyckte att jag insett en del redan som ung. Men det hjälpte inte. Nu vet jag mycket som jag egentligen haft större nytta av att veta då..

Posted by Birgitta Thu, August 24, 2017 14:59:56

Det var ju tur att det slutade bra. När det gäller ungdomar så berättade en författarinna (jag kommer inte ihåg vem) att några unga kallade henne för korkad kärring. Hon svarade jag har varit lika gammal som ni men ni har inte varit i min ålder.