pernillakonster

pernillakonster

Vad händer här då?

Här möter du bilder från ritbord, staffli och utställningsrum. Och en del av mina tankar kring saker och ting. Det hela kommer vara väldigt aktuellt och bra att uppdatera sig på om man vill veta vad som är aktuellt just nu, fast för ett slag sedan. Bloggen Pernillakonster som du befinner dig på nu är en del av min hemsida. Kolla in mina alster och min shop på www.pernilladeurell.com!

Illustration Vargtimmen

illustrationPosted by Pernilla Deurell Sat, August 05, 2017 20:39:30
I natt hände det. Igen. Vid halv fyra vaknade jag. Först lite omtöcknad och skönt nerbäddad. Sedan plötsligt klarvaken. Hörde jag ett ljud? Inbillning? Sedan satte det igång. Känslostormar. Och envisa tankar, skrämmande och hotfulla, åker karusell i huvudet.

Efter ett slag, när jag på något sätt lyckats knåda min kudde till en oerhört skrynklig, knölig och ogästvänlig klump, hade jag lyckats övertyga mig själv om att det i alla fall antagligen inte var livsfarligt att gå på toaletten. Jag smög sakta fram för att komma dit, tyst som en smidig kobra (i blommigt nattlinne). Och listig; tände inte ljuset i badrummet utan lampan utanför, för att på så sätt överrumpla eventuella överrumplare. Badkar och handfat stod dock stilla som vanligt, toaletten var ledig. Efter badrumsbesöket drog jag mig tillbaka, självklart lika diskret som jag smugit mig fram. Ingen kunde ana vad som skett i nattens mörker.

Märkligt fenomen: man vaknar till, allt är frid och fröjd. Men plötsligt kommer man på.. vad som helst..och det ter sig OERHÖRT. Så ligger man där och tuggar på det ett slag. Försöker käckt att komma på lösningar och lugna ner sig. Men efter en stunds tango är man helt utmattad och känslan tar över, kastar en till nya tankar och man åker handlöst runt i ett virrvarr av olösta problem och allt känns övermäktigt.

Det är förstås Vargtimmen som spökar. Fast man försöker låta bli att titta på klockan så är den där, den känns. Och hjärnan tar sig friheten att spinna loss på skräcklagret. För det är väl egentligen inte klockslag det handlar om, utan snarare vår fantastiska förmåga att skrämma slag på oss själva?  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Pernilla Sun, October 15, 2017 07:48:29

Städa under sängen då..men det blir en utmaning för det är som du säger; där kan man verkligen hitta vad som helst!

Posted by Marinette Sat, August 19, 2017 13:50:13

Jag tror nog det är din käre sambo som har gömt sig under sängen och försöker skrämma dig.👻. Nä, allvarlig talat så tror jag på Birgitta's tips. Städa 😴😴😴

Posted by Pernilla Deurell Wed, August 16, 2017 12:05:53

Ja den var bra du! Man ska tänka på något odramatiskt och tråkigt. Städning är ett bra exempel för många tror jag. Annars har ju norrlänningen i fråga helt rätt. Vad ska man egentligen hålla på och mala för?

Posted by Birgitta Sun, August 06, 2017 10:58:30

Jag känner till vargtimmen. Alla problem som kommer. Jag hörde på radion en gång om en kvinna som berättade om hur jobbigt det var, i sällskapet fanns en norrlänning som sa: Sluta å tänk. Jag brukade tänka när jag ändå ligger här och inte kan somna kan jag ju gå upp och städa i skåp. Då blev jag jättetrött och somnade.