pernillakonster

pernillakonster

Vad händer här då?

Här möter du bilder från ritbord, staffli och utställningsrum. Och en del av mina tankar kring saker och ting. Det hela kommer vara väldigt aktuellt och bra att uppdatera sig på om man vill veta vad som är aktuellt just nu, fast för ett slag sedan. Bloggen Pernillakonster som du befinner dig på nu är en del av min hemsida. Kolla in mina alster och min shop på www.pernilladeurell.com!

Illustration katter

illustrationPosted by Pernilla Deurell Fri, February 01, 2019 10:11:15
Vinterkatten. En lyxlirare. Hittar alltid den varma vrån och slår sig ner där, ibland för att stanna i dagar. Medans det yr snö och blåset småspik ute ligger vinterfirarkatten där, som fastlimmad utmed element eller i krypin man inte ens trodde fanns. Tror vi sak anamma lite av det där, vi människor. Låta oss hitta en bra plats att rulla ihop oss på, och avvakta. Teckningar hittade i mitt oändliga arkiv. Tre katter, tre karaktärer. Lite suddig men fyller ändå sin funktion. Bilden är tagen nattetid och blev därför lite oskarp. Särskilt som katten var i rörelse. Ni vet att de gillar att äventyra på natten..? Det är väl därför det verkar som att de ligger på samma fläck i veckor ibland. Egentligen är de ute och far, när vi sover. Men det där vet ni förstås. Jag vill bara förklara varför bilden är så oskarp..
En liten gosig tjockis. Gjord med tusch på papper, liksom det andra två.
Hoppas ni har en fin vinter 2019!

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by birgitta Sat, February 02, 2019 10:09:37

Ja, vi har mycket att lära av katter. Soliga dagar på vintern lägger de sig där solskenet kommer in och njuter. Jag är trött på snö och mörker nu igår kom det 30 cm ny snö.
Fina katter.