pernillakonster

pernillakonster

Vad händer här då?

Här möter du bilder från ritbord, staffli och utställningsrum. Och en del av mina tankar kring saker och ting. Det hela kommer vara väldigt aktuellt och bra att uppdatera sig på om man vill veta vad som är aktuellt just nu, fast för ett slag sedan. Bloggen Pernillakonster som du befinner dig på nu är en del av min hemsida. Kolla in mina alster och min shop på www.pernilladeurell.com!

Ilustration helgon på sned

konstPosted by Pernilla Deurell Mon, October 01, 2018 14:31:57
Med hösttider komma bloggtider, som det gamla ordstävet lyder. Du kanske tycker att det var ett långt sommaruppehåll som varade ända fram till oktober. Det var det förstås. Men det är så det blir ibland när man som jag har lite för många tomtar på loftet.
I helgen hade jag glädjen delta på Konstnatta med flertalet nymålade alster (ber att få återkomma till den händelsen lite längre fram).
Här på bloggen väljer jag dock en akvarell från vårt kära arkiv: Hösthelgon. Det är roligt när man ser hur den liksom tränger sig in i bildrutan. Ett helgon som kanske är lite för heligt och stort för att avbildas? Man kan se att det inte alltid är lätt att vara helgon nu för tiden. Antar att även deras del av världen kan drabbas av stress och jäkt nu när vi människor är så många. Helgonet ser lite yr ut, och glorian har visst hamnat på sned..men kanske har det bara med den ringa bildytan att göra. Heller på min egen skepsis inför att tro att någon människa någonsin bara varit antingen ond eller god. (Man har ju en tendens anse att den goda människan blivit helgon, men jag antar de hava haft sina brister de också, precis som vi vanliga odödliga.)
Jag vet ännu inte vad helgonet kan tänkas skydda, så där låter jag tanken vara fri. Kanske får du någon idé som du vill dela med dig av? Välkommen att göra det under kommentarer nedan!

Ahhh, det var skönt att äntligen få blogga av sig lite! Den som väntar på något gott..

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Pernilla Thu, October 11, 2018 14:42:35

Tack, tack! Och ja, så måste det väl vara; att det finns gott och ont i alla. Annars jättekonstigt. Vad som nu är gott eller ont. Det beror ju faktiskt också på situationen, eller hur?

Posted by birgitta Wed, October 03, 2018 12:12:45

Välkommen tillbaka efter sommaruppehållet. Jag är skeptisk till helgon men det finns ju människor som har gjort mycket gott för andra moder Theresa t.ex. Jag tror inte heller att det finns människor som är bara goda eller onda. Under rätt förutsättningar finns det nog något gott eller ont i alla.