pernillakonster

pernillakonster

Vad händer här då?

Här möter du bilder från ritbord, staffli och utställningsrum. Och en del av mina tankar kring saker och ting. Det hela kommer vara väldigt aktuellt och bra att uppdatera sig på om man vill veta vad som är aktuellt just nu, fast för ett slag sedan. Bloggen Pernillakonster som du befinner dig på nu är en del av min hemsida. Kolla in mina alster och min shop på www.pernilladeurell.com!

Målning Höstträd

konstPosted by Pernilla Deurell Tue, November 20, 2018 11:43:45
Det vore väl härligt att få vara i all den där höstfärgen, uppe bland löven? Sitta där och drömma om det som är. Som att sova fast vara vaken. Det här är en akvarell som heter "Mitt bästa höstträd" (28x20cm) och den påminner mig om när jag klättrade på en stor gren full med gula höstlöv som liten.
Fast jag hade ingen fågelkompis av den här kalibern då. Men nu är den här, och det tackar jag för!  • Comments(1)//bloggen.pernilladeurell.com/#post106

målning Höstfågel

konstPosted by Pernilla Deurell Sun, November 18, 2018 10:34:56
En höstfågel tittar upp ur sitt favorittillhåll. Den mår som bäst såhär års. Den älskar färgerna, till exempel. Själv är den till synes ganska grå. Men visst har den nyanser, och ett rikt inre liv ändå!
Akvarell 40x30 cm Pernilla Deurell 2018.

  • Comments(2)//bloggen.pernilladeurell.com/#post105

Illustration november

illustrationPosted by Pernilla Deurell Mon, November 12, 2018 12:55:35
Sista höstmånaden och idag en grå grå dag. Det är nästan så att jag hör det grå mullra runt utanför fönstret. Vissa av oss njuter av det.
Fågel i höstträd. Akvarell 28x20cm.

  • Comments(1)//bloggen.pernilladeurell.com/#post104

Illustration hösttider

illustrationPosted by Pernilla Deurell Wed, October 24, 2018 14:56:31
Höst. Löv löv och löv. Överallt löv. Så fina färger, men se upp för halkan! Halt som bananskal. Hittar du ett tillräckligt stort löv kan du kanske flyga fram på vindarna. Så slipper du tänka på det där med halkan.
Akvarell och blyerts. Från arkivet.

  • Comments(2)//bloggen.pernilladeurell.com/#post103

Illustration sådan matte sådan katt

illustrationPosted by Pernilla Deurell Thu, October 11, 2018 14:38:08
Hej igen!

Hösten mullrar på där ute, med grälla färger, sol och blåst. Fantastiskt inspirerande för alla oss som gillar färg måste jag påstå. I det orange-rödas anda vill jag nu presentera en bild från arkivet kallad Sådan matte sådan katt. Gjort med tuschpennor. Jag fick idén när jag en dag så en kvinna som körde en bil. Och hon var så lik en perserkatt. Så då undrade jag förstås om hon hade en sådan hemma. Och hur den i så fall såg ut. Kanske som en kvinna som körde en bil..? Så hem och rita och kolla den idén. Här är resultatet. I höstfärger!

Trevlig höst-helg på er alla där ute i internet-land!

  • Comments(3)//bloggen.pernilladeurell.com/#post102

Konstnatta i Falköping

utställningPosted by Pernilla Deurell Tue, October 02, 2018 10:10:14
Dagboksanteckning med relevant hälsning:
Jag hade glädjen att få delta med mina bilder på Hattfabriken under Konstnatten i Falköping sista helgen i september även i år. Där fanns, precis som förra året, en hel radda upplevelser och intryck att ta del av. Pianokonserter, pop-up shop, utställning med foto och akvareller samt ett kreativt pysselhörn där pysselmonstret höll hov. Tack till er som jobbar på Formkontakt och Hattfabrikens musik för tre färgstarka och glada dagar!

Mamma och barn heter den här akvarellen, som var med på utställningen.


Och jag svängde förstås förbi eventet och pekade lite här och där innan jag gled vidare ut i den mörka natten.

Om du vill kolla in vad övriga utställare som deltog på Hattfabriken håller på med så finns de på följande adresser:

formkontakt.se (formgivning, illustration)

hattfabrikensmusik.se (musikskola, Yamaha)

emanuelstrom.se (fotograf)

rebeckat.com (fotograf, illustratör, formgivare)

  • Comments(2)//bloggen.pernilladeurell.com/#post101

Ilustration helgon på sned

konstPosted by Pernilla Deurell Mon, October 01, 2018 14:31:57
Med hösttider komma bloggtider, som det gamla ordstävet lyder. Du kanske tycker att det var ett långt sommaruppehåll som varade ända fram till oktober. Det var det förstås. Men det är så det blir ibland när man som jag har lite för många tomtar på loftet.
I helgen hade jag glädjen delta på Konstnatta med flertalet nymålade alster (ber att få återkomma till den händelsen lite längre fram).
Här på bloggen väljer jag dock en akvarell från vårt kära arkiv: Hösthelgon. Det är roligt när man ser hur den liksom tränger sig in i bildrutan. Ett helgon som kanske är lite för heligt och stort för att avbildas? Man kan se att det inte alltid är lätt att vara helgon nu för tiden. Antar att även deras del av världen kan drabbas av stress och jäkt nu när vi människor är så många. Helgonet ser lite yr ut, och glorian har visst hamnat på sned..men kanske har det bara med den ringa bildytan att göra. Heller på min egen skepsis inför att tro att någon människa någonsin bara varit antingen ond eller god. (Man har ju en tendens anse att den goda människan blivit helgon, men jag antar de hava haft sina brister de också, precis som vi vanliga odödliga.)
Jag vet ännu inte vad helgonet kan tänkas skydda, så där låter jag tanken vara fri. Kanske får du någon idé som du vill dela med dig av? Välkommen att göra det under kommentarer nedan!

Ahhh, det var skönt att äntligen få blogga av sig lite! Den som väntar på något gott..

  • Comments(2)//bloggen.pernilladeurell.com/#post100

illustration Flow

illustrationPosted by Pernilla Deurell Sat, June 30, 2018 07:46:15
Nä vet ni vad? Nu tar jag sommarlov. Ja, det gör jag faktiskt! Jag vet att jag lovade ett inlägg i veckan under 2018, men..även en sån som jag behöver paus. Nu dags att insupa inspirationsvindar inför en tjosan hejsan höst. Och gör det ni med, vet jag! Ut och sitt eller gå runt och spana, läs en bok och försök glömma det där ni trodde att ni måste eller borde göra. Bara var, och ladda lite god energi inför kommande tider. Släng ut datorn (alltså långt ut, så att ni inte kan sitta fastklistrade vid den och gråta över att mina inlägg tillfälligt upphört OCH så att ni inte är där och fingrar ändå), tappa mobilen i badvattnet (och låtsas att den är helt oanvändbar en stund, även om den tålde doppet) och använd plattan som frukostbricka! Glöm all stimulans och kontakt-iver! Slappna av och go with the flow; surfa på vågen..tills det blir läge att ta kontroll över läget igen. Trevlig sommar! ..and..I´ll be back..in August..
Bild the Wave akvarell/tusch 6x11 cm.  • Comments(2)//bloggen.pernilladeurell.com/#post99
Next »