pernillakonster

pernillakonster

Vad händer här då?

Här möter du bilder från ritbord, staffli och utställningsrum. Och en del av mina tankar kring saker och ting. Det hela kommer vara väldigt aktuellt och bra att uppdatera sig på om man vill veta vad som är aktuellt just nu, fast för ett slag sedan. Bloggen Pernillakonster som du befinner dig på nu är en del av min hemsida. Kolla in mina alster och min shop på www.pernilladeurell.com!

illustration Galltvål

illustrationPosted by Pernilla Deurell Sun, February 25, 2018 20:33:07
Idag ska jag faktiskt ta tillfället i akt och göra reklam här på min blogg. Reklam! säger du kanske..finns det inte nog av det på andra ställen? Jo, det tycker jag verkligen! Säger då jag. Meeen just idag känner jag att tiden för reklam på min blogg ändå är kommen. Så håll i dig!

Få stunder i tvättrummet känner jag mig så tillfreds som när en envis fläck går att få bort. Jag är verkligen ingen fläckmästare på något sätt och därför har jag ibland förfasats när ketchup kommit flygande eller en lerblandad gräsmatta gett mina byxor en smärtsamt synlig radda fläckar bakpå byxbenet. Men nu på mellanålderns höst, eller vår - jag vet inte vilket, men i alla fall efter att ha provat diverse husmorstips och giftsprayer har jag äntligen funnit det ultimata fläckborttagningsknepet; galltvål!
Fördelar:
1. Miljövänligt!
2. Billigt!
3. Effektivt!
4. Snällt mot textilen!
Nackdelar:
1. Kan upplevas som lite kladdigt om man hanterar det i tvålform.
Låt mig nu demonstrera denna underbara produkt i ord och bild nedan.
FÖRE:
En helt vanlig människa som deltagit vid festmåltid. Som tur var tittade han sig inte i spegeln under festens gång men när han kom hem lamslogs han nästintill av det fasansfulla han såg; t-shirten fläckad och lika tydlig som handskriven meny över vad som serverats! Här finns den goda såsen, lite stänk från en fin filé, rester av potatismos och vinbärsgelé samt en stor fläck som visar innehållet i efterrätten. Vaniljsås, grädde, grön marsipan och sylt. Javisst, du gissar rätt: det är prinsesstårta som inmundigats. Genant att bära alla dessa spår på tröjan. Och än värre om man inte får bort dem utan måste konfrontera dessa middagsmissar var gång tröjan tas fram ur linneskåp eller garderob!
Men men här synes lösningen skriven i tecknad neon:
Låt galltvålen lysa upp tvättstuga och hem där trötta, slitna tvättande människor tidigare suckat över mat- och gräsfläck! Ge oss vila inför faktumet att fläck förr eller senare skapas där fläck ej önskas. Skänka glädje när vad som verkar vara ett hopplöst fall av till exempel irriterande kaffemiss plötsligt försvinner efter en vanlig 40 graders tvätt! Ge oss styrka inför det faktum att det är mänskligt att fela, så även med gaffel och kniv!
EFTER:
Det som en gång varit ett av livets strävaste strån att bära tycks mig nu helt okej. Eftersom jag haft ett stycke galltvål som följt mig genom fläckar och tandagnisslan i ..kanske tio år. Aldrig gjort mig besviken! Jo, det var en vit tröja en gång..svårt fall. Men den får vara undantaget som gör regeln. Okej, på vitt kanske inte alltid helt lätt. Ja. Dumt av mig att använda en vit tröja på exempelbilden när det är just där som det kan bli svårt. Men man får väl bara tänka att snubben på bilden hade en jäkla tur, helt enkelt. Och vem vet? Kanske är just du en sån som kan fixa även fläckar på det vita med din galltvål? Varför inte prova? Du förlorar nästan inget alls på det..Så köp dej en galltvål och njut av livet och de måltider det bjuder på! Se här så bra det kan bli!

  • Comments(2)//bloggen.pernilladeurell.com/#post82