pernillakonster

pernillakonster

Vad händer här då?

Här möter du bilder från ritbord, staffli och utställningsrum. Och en del av mina tankar kring saker och ting. Det hela kommer vara väldigt aktuellt och bra att uppdatera sig på om man vill veta vad som är aktuellt just nu, fast för ett slag sedan. Bloggen Pernillakonster som du befinner dig på nu är en del av min hemsida. Kolla in mina alster och min shop på www.pernilladeurell.com!

Illustration månsken

illustrationPosted by Pernilla Deurell Fri, January 19, 2018 14:37:18
Den här veckan förgyller jag bloggen med en bild från mitt arkiv. Den kan vara hur gammal som helst vid det här laget, med tanke på hur fort åren går ibland. Insåg till exempel när jag hittade tyg som blivit över när jag sydde min "nya" köksgardin att den prytt sin plats sedan 2007. Det är elva år sedan nuförtiden. Inte helt ny alltså.


Bilden heter Månskenstankar och kommer alltså från den period då mina målningar hade mycket med tankar att göra. Det vill säga: inte själva innehållet i tankarna, utan fenomenet tankar. De handlade om att vi tänker alltså. Och att det är något lite hemligt med det. Men när jag nu tänker på att vi tänker så kommer jag på att det kanske inte är tankarna och tänkeriet som bilderna handlar om i första hand, utan känslor. För när vi tänker så blir det ofta så att vi känner på kuppen. Och färger och bilder tilltalar väl känslolivet i första hand? Eller hur är det med den saken egentligen?

Bilden är en akvarell, den är inte särskilt stor men väldigt blå och lila. Kan passa bra såhär års, när snön lyser med sitt blålila sken i skymningen.

  • Comments(2)//bloggen.pernilladeurell.com/#post77