pernillakonster

pernillakonster

Vad händer här då?

Här möter du bilder från ritbord, staffli och utställningsrum. Och en del av mina tankar kring saker och ting. Det hela kommer vara väldigt aktuellt och bra att uppdatera sig på om man vill veta vad som är aktuellt just nu, fast för ett slag sedan. Bloggen Pernillakonster som du befinner dig på nu är en del av min hemsida. Kolla in mina alster och min shop på www.pernilladeurell.com!

Illustration Svanesång om hösten

illustrationPosted by Pernilla Deurell Sun, September 24, 2017 14:56:38

I ivrig väntan på att få presentera material från samt information inför kommande helgens Kulturnatta i Falköping går jag åter en sväng till mitt bildarkiv och där dammar jag av en höst(?)-bild som är flera år gammal. Akvarellen föreställer ett möte och en fågel som kommenterar alltings vara eller inte. Men bilden visar oss även ett, eller kanske flera, mysterium.
Färgerna avslöjar höst i full blom..men visst kan vi ana några ägg nedan stenen? Ägg som ju är vårens stora glädje (men även fågelns, förstås). Är det månne dem som hon sjunger för?
Eller har fågeln funnit övergivna ägg som inte kommit sig för att kläckas innan deras mor for söderut för att där finna värme och mat under nordens kalla dagar?
..Eller är det bara några små, nästan genomskinliga, stenar som havet spolat runt för att sedan lämna invid skogs-stenens kant som ligger där och liknar ägg?
Det kan du gärna sitta och fundera på till nästa inlägg dyker upp med info direkt från iordningställandet av utställning samt liten fräsch butik på Hattfabriken i Falköping!
Trevlig höst så länge!

  • Comments(2)//bloggen.pernilladeurell.com/#post62