pernillakonster

pernillakonster

Vad händer här då?

Här möter du bilder från ritbord, staffli och utställningsrum. Och en del av mina tankar kring saker och ting. Det hela kommer vara väldigt aktuellt och bra att uppdatera sig på om man vill veta vad som är aktuellt just nu, fast för ett slag sedan. Bloggen Pernillakonster som du befinner dig på nu är en del av min hemsida. Kolla in mina alster och min shop på www.pernilladeurell.com!

Illustration Deodorant

illustrationPosted by Pernilla Deurell Sun, September 03, 2017 14:27:25
Nu har jag gjort det IGEN. Jag har bytt deodorant. Det är ett himla projekt. Det var egentligen inget fel alls på den jag hade. Men jag tyckte liksom att det var dags att vända blad. Och med nya tider kommer nya dofter, tänkte jag. Så då började det, som vanligt när jag får för mig att förändring börjar i armhålan. Man smyger skuldmedvetet till deo-hyllan och börjar dofta runt, snabbt och nervöst som en abstinent sniffare av rang. För jag vet mycket väl att det där med att dofta på andras deodoranter är inget som andra uppskattar. Men hur jag ska annars få veta? Jag är en mycket doftkänslig typ och jag kan inte köpa en till två nya deodoranter i veckan bara för att ta hem, testa och sedan förorena naturen genom att bara slänga iväg. Andrahandsvärdet är för lågt. En deodorant är inget man säljer på Blocket, inte ens i bättre begagnat skick. "Endast använd en gång" är inget som lockar i det fallet.

Till sist hittade jag en ljuvlig doft. Det var som liljekonvalj, ungefär. Och det är en doft jag saknat så jag slog till. Steg två var att använda deon. Själva tekniska biten gick bra, men hela dagen fick jag återkommande förvånande doftupplevelser: Vad ÄR det som luktar så starkt? tänkte jag och spanade runt mig själv. Det doftar gott men FÖR starkt, VAR kommer det ifrån?? Och flera gånger förklarade jag pedagogiskt och tålmodigt för mig själv att det var mig som doftstimulin kom ifrån.

Bra eller dåligt? Jag vet inte. Det tar väl tid att vänja sig helt enkelt. Men jag undrar samtidigt om det doftade så extra mycket för att
1. Jag inte var van vid doften än
2. Jag svettedes ovanligt mycket med den nya deon på (=inte så bra deo=ingen idèo att ha den deon?)
3.Det var en ovanligt bra och effektiv, doftvillig, deoJag har ännu inte funnit svaret, utan fegt valt att övergå till resterna av min tidigare deo och hålla fast vid dem tills det blir dags att köpa ny. Då tar jag ställning till om jag ska vara listigt sparsam och försöka vänja mig vid den nya deon eller återigen köpa den gamla vanliga och vara nöjd med det. Jag får väl säga som Platon sa att Sokrates sa, eller hur det nu var; Morgondagens problem är inte dagens deo, det är morgondagens deo.
  • Comments(3)//bloggen.pernilladeurell.com/#post59