pernillakonster

pernillakonster

Vad händer här då?

Här möter du bilder från ritbord, staffli och utställningsrum. Och en del av mina tankar kring saker och ting. Det hela kommer vara väldigt aktuellt och bra att uppdatera sig på om man vill veta vad som är aktuellt just nu, fast för ett slag sedan. Bloggen Pernillakonster som du befinner dig på nu är en del av min hemsida. Kolla in mina alster och min shop på www.pernilladeurell.com!

Illustration lösningar på vargtimmen

illustrationPosted by Pernilla Deurell Wed, August 16, 2017 12:04:17
Hej igen!

Inte ska väl jag vara en sån som sprider dålig stämning eller svåra problem omkring mig via min blogg?? Nää, det går INTE för sig. Därför kommer i den här veckans inlägg några användbara tips till den som drabbas av vargtimme:

1. Gå upp en sväng. Luftombyte är alltid bra. Även om du bara tar dig till rummet bredvid...
2. Titta i en bok eller tidning (helst med fina bilder eller glada teman).
3. Lös ett korsord! Eller försök i alla fall lösa ett eller ett par av orden. Till sist räcker det med att titta på en korsordstidning så somnar du. Det är därför man kan se en del stå och hänga i timtal framför tidningshyllan på till exempel Ica.
4. Drick lite vatten - eller lyxvarianten: varm mjölk! Med kanel! Nackdel: man bör borsta tänderna efteråt och det kan göra att du piggnar till. men det kan också göra att du tröttnar rejält och somnar på stört när du väl når kudden igen.
5. Gå upp och kissa. Det är ett bra lockbete. Om du ligger och vrider dig så känn efter: "Ääär jag inte lite kissnödig?" Efter en stund är du verkligen det och måste tvinga dig upp.
När du sedan är på väg tillbaka till bingen kan du ju ta dig an ett av tipsen ovan om du fortfarande har oroande tankar i hjärnmalen.
Det så kallade sömntåget som vi hoppar på för att åka med in i drömmarnas land återkommer en gång i timmen så du borde inte behöva vara orolig för att bli fast vid köksbordet hela natten. Var bara uppmärksam på när du känner dig lite trött igen och rusa då till sängs! Nej, kanske inte rusa..då blir du förstås pigg igen, men smyg dig in. Smyga brukar passa bra nattetid. Då skrämmer du inte upp eventuella sängkompisar heller.
Eller så kan man göra som min följare Birgitta tipsar om: tänk på något jobbigt som behöver göras och somna på stört (se kommentar till föregående inlägg här på bloggen)!

Sov gott!

  • Comments(3)//bloggen.pernilladeurell.com/#post57