pernillakonster

pernillakonster

Vad händer här då?

Här möter du bilder från ritbord, staffli och utställningsrum. Och en del av mina tankar kring saker och ting. Det hela kommer vara väldigt aktuellt och bra att uppdatera sig på om man vill veta vad som är aktuellt just nu, fast för ett slag sedan. Bloggen Pernillakonster som du befinner dig på nu är en del av min hemsida. Kolla in mina alster och min shop på www.pernilladeurell.com!

porträtt av En person

konstPosted by Pernilla Deurell Tue, August 01, 2017 07:31:22
Ja. man har sina idéer. Länge tryckte jag att det där med att göra personporträtt inte alls var min grej. "Det finns redan så många såna bilder, och nya foton tas på folk heela tiden". Men när jag städade i mina arkiv för några år sedan visade det sig att jag då och då gjort just porträtt. Ändå. Märkligt. Ett här och ett där, ett där och ett då. Men det var sällan jag blev nöjd. Fast det är egentligen en annan femma, eller hur? Till slut hade det blivit så pass många att jag insåg att jag visst tyckte om att göra porträtt. Inte varje dag, men ibland. Och bläddrar vi tillbaka så gjorde jag en uppsjö av personbilder när jag växte upp. Det var ett bra sätt att öva sig på, och att drömma sig bort. Kanske önska att man var någon annan. Någon i en saga. Med låångt hår eller tuff frisyr, utan problem eller olösbara bekymmer. Så nu dänger jag till med ett av de porträtt jag, trots allt, sparat i mina lådor. Men..vad är det för en typ? Tala gärna om vad du kommer att tänka på när du ser bilden!
Akvarell av Pernilla Deurell, ca 20x13 cm stor. Gjord någon gång på 90-talet (1990 alltså), om jag minns rätt...  • Comments(3)//bloggen.pernilladeurell.com/#post55