pernillakonster

pernillakonster

Vad händer här då?

Här möter du bilder från ritbord, staffli och utställningsrum. Och en del av mina tankar kring saker och ting. Det hela kommer vara väldigt aktuellt och bra att uppdatera sig på om man vill veta vad som är aktuellt just nu, fast för ett slag sedan. Bloggen Pernillakonster som du befinner dig på nu är en del av min hemsida. Kolla in mina alster och min shop på www.pernilladeurell.com!

Illustration Jag har fått sladd!

illustrationPosted by Pernilla Deurell Fri, May 19, 2017 10:39:40


Vad är det med mig och sladdar? När jag väl har fått fatt på en så är det nån annan som saknas. De ligger väl och trycker bland de andra. Förklädnaden är klockren, för den ser ju precis ut som sina kompisar. Förutom i ena änden. Fel igen! Så får man ner och rota runt i bunten med nya friska tag. Eller ta en titt i en annan låda eller burk.

För några år sedan fotade jag när jag och Anna Ryman hängde våra målningar inför en utställning. Det skulle bli fint att ha här på bloggen tänkte jag. Hem med kameran. Ingen sladd. Jag visste att jag hade en, men var? Letade, utan framgång. Fick skippa foton på bloggen.

Sedan dess har jag försökt vara konsekvent med var jag lägger sladden i fråga. Och det har funkat ganska bra. Men nya sladdar tillkommer och röran är ändå konstant. Nu senast skulle jag överföra bilder från en ny kamera och hittade inte sladden till den. Letade uppe och nere, ute och inne. Min gode sambo hittade den till sist. Den hade förklätt sig till laddare med hjälp av en avtagbar stickkontakt i ena änden. Jag hade således fingrat på den flertalet gånger men lagt den åt sidan eftersom ena änden var av fel typ. Nu har jag lagt den på ett så kallat "bra ställe". Som jag vet var det är. Faktiskt. Tror jag.

På ett "bra ställe" har jag även placerat sladden som jag för över bilder från mobilen till datorn med. Ett bra ställe för en sladd som inte vill bli använd, för nu KAN jag inte hitta den! Jag har vridit och vänt på hela upp och ner men den lyser med sin frånvaro. Jag får kli av allt det här. När ska man uppfinna universalsladden som går att använda till ALLT och ALLA prylar som kräver sladd och medföljs av ett litet smidigt förvaringsskåp med ordet "SLADDEN" på framsidan, så att man omöjligt att missa att man har den och var?
  • Comments(2)//bloggen.pernilladeurell.com/#post46