pernillakonster

pernillakonster

Vad händer här då?

Här möter du bilder från ritbord, staffli och utställningsrum. Och en del av mina tankar kring saker och ting. Det hela kommer vara väldigt aktuellt och bra att uppdatera sig på om man vill veta vad som är aktuellt just nu, fast för ett slag sedan. Bloggen Pernillakonster som du befinner dig på nu är en del av min hemsida. Kolla in mina alster och min shop på www.pernilladeurell.com!

Illustration Vår on my mind

illustrationPosted by Pernilla Deurell Tue, May 09, 2017 07:31:50
Jag skrev i förra veckan att det inte blev så stora förändringar i min blogg efter allt förnyelsearbete som redaktionen..mest funderade på egentligen, men också hade tänkt utföra - förstås! Här kan jag dock stolt presentera den nya kategorin "från arkivet" i vilken vi möter bilder från förr som jag dammat av för att de ska få möta den publik de förtjänar. Inte ska fina bilder bara ligga i papplådor och vänta på bättre dagar??!? Nä. Ut med dem i rampljuset tänkte jag och redaktionen samtyckte, välvillig som den är. Ibland..

Så här en bild som passar läget bra nu. Den hör till en serie bilder som jag gjorde någon gång i början av 2000-talet. Det var en tävling eller utlysning där man skulle göra en bild som kunde tryckas som något slags frimärke till förmån för något..tyvärr minns jag inte vad. Just då blev jag inte nöjd alls och snubblade på målsnöret - det vill säga gav upp. Men de har ändå sparats och följt med i åtminstone ett par flyttlass.

En av dem gladde mig ändå till sist: min faster tyckte så mycket om den att hon numera har en kopia för eget bruk! Bilder ropar hurra när de blir spridda! Den bilden kommer också synas här lite längre fram men idag visar jag en annan, väldigt skissartad och, som jag tycker, lite rolig. Passar årstiden bra också, var på växtaffären Plantagen i helgen och hej baberiba vilka köer! Många vill ha växter såhär års. Vår is on their minds!

Jag var faktiskt arg när jag gjorde den här. Det kanske syns? Ilskan kan vara en bra motor för då törs man lite mer. Men den kan också förstöra en del, som du nog hört talas om förut. Så man får hålla sig lite på mattan med det där. Vädret är dock en konstant och ej påverkbar faktor. Det kan vara skönt att inse det ibland. Kanske är det just precis det som den blå figuren gjort..  • Comments(2)//bloggen.pernilladeurell.com/#post45