pernillakonster

pernillakonster

Vad händer här då?

Här möter du bilder från ritbord, staffli och utställningsrum. Och en del av mina tankar kring saker och ting. Det hela kommer vara väldigt aktuellt och bra att uppdatera sig på om man vill veta vad som är aktuellt just nu, fast för ett slag sedan. Bloggen Pernillakonster som du befinner dig på nu är en del av min hemsida. Kolla in mina alster och min shop på www.pernilladeurell.com!

Illustrationer på Bloggen

illustrationPosted by Pernilla Deurell Wed, May 03, 2017 09:40:50
Jaha. Såhär ser den alltså ut, bloggen Pernillakonster, efter förändringsarbetet. Inte så stor skillnad, kan jag väl konstatera utan tvekan. För er del, alltså. Jag har ju rotat runt en hel del och försökt klura ut smidigare lösningar här och där. Det är förstås sånt man egentligen ska göra lite snyggt i kulisserna sådär, och inte vräka sig med som jag gjort. Det verkar i vilket fall som att redaktionen är nöjd för tillfället och att det är den här bloggmodellen du kommer möta ett bra slag framöver.

Vi har även jobbat lite med hemsidan; ett par nya seriebilder från 2017 och en illustration från 2013 som dammats av kompletterar nu övrigt hemsidematerial. Illustrationen visas även här och nu:


Ja, den gjorde jag till en broschyr som vände sig till unga med till exempel funktionshinder. I den fanns information om var man som ung kvinna kan vända sig för hjälp och stöd om man har det tufft. Tyvärr är det många av dem som befinner sig i utsatta lägen som också utnyttjas av omgivningen på olika sätt. Eller helt enkelt inte tas på allvar. Broschyren döptes till Varför mår du som du gör? och föreningen Kvinnor kan var ansvariga utgivare. Kul att få jobba med något som förhoppningsvis kan hjälpa människor att må bättre! Ärligt talat så älskade jag det uppdraget; temat engagerar mig och jag kunde jobba fritt utifrån texterna. Dessutom fick jag stor uppskattning för resultatet, vilket förstås alltid känns finemang.

Jag skulle kunna tänka mig att publicera en av de nya serierna här också men de brukar vara så svårlästa eftersom bildutrymmet är begränsat. Jag gör ett försök:

Jo det funkade tror jag. Den får vara kvar. Kan hända kommer det en till i nästa blogginlägg..kan vara värt att kolla in alltså! Du får gärna kommentera och tala om för mig om det går att läsa vad det står.

Nu ska jag fundera ut vilka bilder jag kan använda till kommande projekt. mer om det senare!
OCH jag kan OCKSÅ sukta er med att snart (mycket snart med den här bloggens mått mätt) kommer fortsättningen på berättelsen om hurtsarna. Ni vet, de där små byråerna som jag målade på min praktikplats re:create design. Så håll ögon och skärmar öppna!

  • Comments(2)//bloggen.pernilladeurell.com/#post44