pernillakonster

pernillakonster

Vad händer här då?

Här möter du bilder från ritbord, staffli och utställningsrum. Och en del av mina tankar kring saker och ting. Det hela kommer vara väldigt aktuellt och bra att uppdatera sig på om man vill veta vad som är aktuellt just nu, fast för ett slag sedan. Bloggen Pernillakonster som du befinner dig på nu är en del av min hemsida. Kolla in mina alster och min shop på www.pernilladeurell.com!

Illustration Fira valborg på Ikea

illustrationPosted by Pernilla Deurell Mon, May 01, 2017 20:20:33
Ja, svikare som man är så var man var inte och spanade vid någon eld igår. Men man tog en tur till Ikea, i förhoppningen att hitta en lagom hylla. Det gjorde man. Men det kostade på. Jag var både mör och utmattad när jag kom hem, och det fastän jag skrivit en inköpslapp som skulle göra besöket smidigt och smärtfritt.
Men inte. Jag lyckades inte orientera mig alls, gick fel NÅGRA gånger, fick gå baklänges - inte bokstavligt utan i fel riktning alltså, krockade med dem som lyckades färdas i rätt riktning, gick fel igen, försökte hitta ut och försökte hitta tillbaka. Blev varmare och varmare, mer och mer förvirrad och stirrig. Så du kan tänka dig hur jag såg ut när jag äntligen nådde kassorna med nästan slutfört uppdrag (ungefär som att jag var i slutet av ett gatlopp där man roat sig med att skrika glåpord och slå efter mig med en pinne).

Senare, i hemmets vrå, samlade jag mina sista krafter för att skrynkla ihop och slänga den lapp som fått så ringa betydelse jämfört med vad som var planen. Då hejdade en syn mig. Där fanns nämligen en liten gubbe som jag optimistiskt ritat i ena hörnet. Ni ser hur den liksom svävar fram, i ett slags avslappnat och drömlikt tillstånd, men ändå med ett tydligt mål. Och jag mindes långt inne i min utmattade hjärnklump att det var detta som var utgångsläget, enligt tanken. Hur kunde det gå så fel? Jag måste helt klart träna på det där att handla på Ikea. Eller helt enkelt låta bli?

  • Comments(0)//bloggen.pernilladeurell.com/#post43