pernillakonster

pernillakonster

Vad händer här då?

Här möter du bilder från ritbord, staffli och utställningsrum. Och en del av mina tankar kring saker och ting. Det hela kommer vara väldigt aktuellt och bra att uppdatera sig på om man vill veta vad som är aktuellt just nu, fast för ett slag sedan. Bloggen Pernillakonster som du befinner dig på nu är en del av min hemsida. Kolla in mina alster och min shop på www.pernilladeurell.com!

Tecknad serie apropå Tandtråd

serierPosted by Pernilla Deurell Wed, October 28, 2015 12:01:45

Det är något särskilt med det där, eller hur? Att ligga ner och storgapa medan någon rotar runt i munnen på en samtidigt som de säger bokstavs- och siffer-kombinationer som man sällan annars råkar på. Rätt som det är, när man börjar slappna av någotsånär, får man en fråga. Och den kan vi inte svara på utan att låta som något slags Chewbacca på språkkurs.

Tidigare gick jag till ett tandläkarhus som sade sig vara en pedagogisk och trygg miljö för den som inte tycker tandläkarbesöket är årets höjdpunkt. Det visade sig, efter några år och flertalet hetsningar av mig i tandläkarstol, vara rent kariessnack (=skitsnack på tandvårdsspråk). Nu har jag, genom en tidigare arbetskamrats försorg, sedan många år gått hos en privat tandläkare som håller vad hon lovar.

Numera i trygga händer hos annan tandläkare alltså. Tror ni inte att även hon visade sig vara mänsklig? Plötsligt blev hon sjukskriven! Påföljden blev att en vikarie studsade in. Jodå. En äldre man, som säkert kunde det han gjorde (hur ska man veta?), var snabb (tack för det) och odramatisk, stod där i hennes ställe. Allt gick fint, tills jag började söka information.

Då gick det som ovan. Till saken hör att jag har en sjukdom som heter ME och den är inte jättevanlig. Det gör att man har många frågor som rör hälsa och mediciner. Tyvärr är det inte lätt att få svar, eftersom sjukdomen beter sig lite olika från person till person och är just ganska ovanlig. Men lite mer än så här ska man väl kunna få sig till livs?

Och, som vanligt, har jag fått mixtra lite med bilden. Den ligger i två delar ovan den här texten (alltså i nästa blogginlägg), under rubriken Apropå tandtråd. Serien finns även på min hemsida (se länk högst upp till höger) och där ser du texten bättre. Om jag var i din situation nu så skulle jag klicka mig dit.

  • Comments(0)//bloggen.pernilladeurell.com/#post17