pernillakonster

pernillakonster

Vad händer här då?

Här möter du bilder från ritbord, staffli och utställningsrum. Och en del av mina tankar kring saker och ting. Det hela kommer vara väldigt aktuellt och bra att uppdatera sig på om man vill veta vad som är aktuellt just nu, fast för ett slag sedan. Bloggen Pernillakonster som du befinner dig på nu är en del av min hemsida. Kolla in mina alster och min shop på www.pernilladeurell.com!

Sista helgen Vårsalong Jörlanda

konst på gångPosted by Pernilla Deurell Fri, March 23, 2018 09:36:29
Nu har Jörlanda Station vågat sig ut i solskenet! Kanske tack vare alla fina bilder som vi prytt insidan med? Välkommen att se, du också. Öppet lö-sö kl 12-18.
Snö OCH sol, vår OCH vinter, typiskt för de senaste veckorna. Och när man går in i byggnaden..Vårsalong med verk av sex stycken hängivna bildskapare! Smågodis finns också att tugga på, ser jag..

..och vill man använda käkar och matsmältningssystem ytterligare kan man köpa kaffe, te, kaka eller soppa på Café Resgodset som är litet och supermysigt att sitta och tugga i!Sedan är man antagligen mer än redo att spana in mitt målerihörn..Men det går bra att besöka det även utan tugg förstås. Välkommen!

Öppet 12-18
Jörlanda Station
Jörlandavägen 11 Jörlanda
Buss från Göteborg: Stenungsund express  • Comments(2)//bloggen.pernilladeurell.com/#post87

Vårmarknad hantverk Partillle

konst på gångPosted by Pernilla Deurell Thu, March 22, 2018 09:42:29

Vårmarknad jajjamensan!
Nu är det dags, idag startar fyra dagars hantverk och påskemys på Slottet i Partille. Jag ber att få citera Partille Kommuns hemsida:

Partille hemslöjds- och konsthantverksförenings traditionella vårmarknad på Partille Herrgård. Här kan du hitta unika, gedigna och genuina hantverk. Allt från hårda material som trä, betong, raku, keramik, trådslöjd, smycken till mjuka material läder, skinn, garn, tyg, tovat och vävning.

Välkomna att mysa i kreativitetens kammare. Fri entré!

Datum: 22-25 mars Tid: Klockan 12-18 alla dagar Plats: Partille Herrgård Arrangör: Partille hembygds- och konsthantverksförening

Ja, så har de även ett och annat hörn med till exempel påskkort och där ligger mina bidrag. Finns även nyckelringar och tändsticksaskar med festliga motiv av undertecknad. Massor av härliga grejer att fira våren med!

Ett av mina påskkort. Finns att beskåda på Partille Hemslöjds och konsthantverksförenings Vårmarknadsmiley, 22-25 mars 2018. Välkommen!
  • Comments(2)//bloggen.pernilladeurell.com/#post86

Vårsalongen öppnar idag 17/3

konst på gångPosted by Pernilla Deurell Sat, March 17, 2018 09:16:08
Idag kl 12 öppnar Vårsalongen på Galleri Jörlanda Station där jag deltar med flertalet målningar! Vi är sex konstnärer/fotografer som ställer ut på temat djur och natur i skilda arbetssätt och uttryck.
Öppet lördag och söndag, 17/3-18/3 samt 24/3-25/3 klockan 12-18.
Kafé Resgodset kokar kaffe och säljer fika!

Jörlanda station ligger på
Jörlandavägen 11 i Jörlanda (utanför Kungälv, utanför Göteborg).
Buss: Stenungsund express från Nils Eriksson terminalen Göteborg.

VÄLKOMMEN!
  • Comments(2)//bloggen.pernilladeurell.com/#post85

Hängning Vårsalong Jörlanda

konst på gångPosted by Pernilla Deurell Mon, March 12, 2018 15:21:06
Mina vänner! Igår hade jag glädjen att hänga med ett gäng trevliga personer på hängning (av bilder) inför Vårsalongen i Jörlanda! Nu är bilderna nästan helt på sina platser. Besökaren kommer bjudas på mycket djur och natur, realism och fantasi. Därtill kan man ta sig en kopp kaffe med någonting till på Café Resgodset!

Jörlanda station är en spännande byggnad som försöker gömma sig bakom ett kastanjeträd.

Bara att börja plocka upp och sätta igång med att sätta upp..


..visar sig som vanligt inte alls vara "bara vara att sätta igång". Efter diverse tandagnisslan och smitningsförsök samt ett rejält, och lyckat, övertalningsförsök har till sist i alla fall det här hänt.

Och även det här! Bilderna till vänster är några av fotografen Katarina Holmströms stämningsfulla konstverk.
Tiina Ylönens humoristiska och färgglada målningar delar rum med mina och fotografen Katarina Holmströms bilder. Det är ett färg- och fantasi-rikt rum vi har!
En av de tre återstående fotograferna som deltar heter Kirsten Ekholm. Här ses hon i full action. Det är också tack vare henne, samt Jörlanda stations ledning, som den här Vårsalongen blivit av! Hurra för Kirsten!!

Vi öppnar klockan tolv nästa lördag och Du är varmt välkommen!  • Comments(2)//bloggen.pernilladeurell.com/#post84

Utställning Jörlanda på Gång

konst på gångPosted by Pernilla Deurell Fri, March 02, 2018 14:21:19
Mycket tid och stor tanke har gått åt att förbereda inför kommande utställning. Så mycket att jag börjar ana att sängläge är allt som återstår när målningarna väl är på plats. Men det vore förstås bara trist om det blev så. Jag försöker simma lugnt bland idéer och praktiska göromål så att jag ska hänga med säsongen ut!
Den 11 mars ska vi börja spika upp på väggarna i det gamla fina stationshuset i Jörlanda en bit utanför Göteborg. Vi är sex stycken, fyra fotografer och två som målar, och vår Vårsalong kommer hålla öppet 17-18 samt 24-25/3 mellan kl 12 och 18. Nästa veckas blogginlägg kommer att fördröjas något till förmån för bilder från ovan nämnda process!
Vår utställningsaffisch ser ut såhär:
Gott och blandat alltså. Gissa vilken bild som är min!

  • Comments(2)//bloggen.pernilladeurell.com/#post83

Konst galleri KC

konst på gångPosted by Pernilla Deurell Thu, December 07, 2017 13:05:23
Tack till er som besökte årets version av Partille hemslöjd och hantverksförenings Julmarknad på "Slottet" i Partille! Extra kul för mig att några av er fann tycke för mina produkter och köpte med dem hem! Tack igen för detsmiley OCH för go uppmuntran!

Härnäst på min utställarlista står KC västs medlemsutställning "La Famiglia" som redan är igång. Välkommen dit (ligger i centrala Göteborg, se adress nedan)! Öppet 12-16 alla dagar UTOM måndag då vi konstnärer måste sova.

Mitt bidrag är en färggrann akvarell på temat ovan. "Minnesbarn" heter den! Men den går inte att se här på bloggen..Besök istället min hemsida www.pernilladeurell.com om du är nyfiken!

  • Comments(1)//bloggen.pernilladeurell.com/#post71

Julmarknad Partille håhåjaja!

konst på gångPosted by Pernilla Deurell Fri, November 24, 2017 09:18:32
Hej!
Bygget av julmarknaden var i full gång igår kväll när jag hade glädjen att titta in på "Slottet". Flertalet vänliga, glada och engagerade människor bar runt, satte upp och arrangerade för fullt. Resultatet: en strålande utställning full av mys och pys!

Nu på lördag drar den igång!
Och den som vill vara först att inviga kommer klockan tolv. Varmt välkommensmiley!

Dags köpa julkort!?
Kom till "Slottet" i Partille Centrum 25/11-3/12 kl 12-18.
Där finns bland annat det här:

En liten preview alltså..

  • Comments(2)//bloggen.pernilladeurell.com/#post70

Julmarknad Partille

konst på gångPosted by Pernilla Deurell Thu, November 16, 2017 09:57:13
Hej hej! Lite sen med veckans blogginlägg eftersom jag ägnat det mesta av min verksamhet åt att förbereda inför Julmarknad! Priser ska sättas och allt ska packas så fint så fint i lådor och papp. Tejp och sax överallt. Halva tiden går åt att leta och svettas "..var la jag saxen nu då?!?" Oftast ligger den väldigt nära mig, under ett papper eller så. Jag börjar lära mig..och snart är allt på plats tror jag.
Jag kommer bland annat att sälja sånt här:

Ljuslyktor

Muggar

Affischer
Julkort

Är du intresserad av att köpa o få hemskickat via post så skicka mail om saken till:
info@pernilladeurell.com

Info om varorna hittar du på min hemsida: www.pernilladeurell.com

Julmarknaden pågår 25/11-3/12, Öppet varje dag 12-18, finns på "Slottet" i Partille, två trappor upp (hiss finns - hurra). Välkommensmiley!

  • Comments(2)//bloggen.pernilladeurell.com/#post69
Next »