pernillakonster

pernillakonster

Vad händer här då?

Här möter du bilder från ritbord, staffli och utställningsrum. Och en del av mina tankar kring saker och ting. Det hela kommer vara väldigt aktuellt och bra att uppdatera sig på om man vill veta vad som är aktuellt just nu, fast för ett slag sedan. Bloggen Pernillakonster som du befinner dig på nu är en del av min hemsida. Kolla in mina alster och min shop på www.pernilladeurell.com!

Tecknad serie apropå Tandtråd

illustration sjukdomsproblemPosted by Pernilla Deurell Wed, October 28, 2015 12:01:45

Det är något särskilt med det där, eller hur? Att ligga ner och storgapa medan någon rotar runt i munnen på en samtidigt som de säger bokstavs- och siffer-kombinationer som man sällan annars råkar på. Rätt som det är, när man börjar slappna av någotsånär, får man en fråga. Och den kan vi inte svara på utan att låta som något slags Chewbacca på språkkurs.

Tidigare gick jag till ett tandläkarhus som sade sig vara en pedagogisk och trygg miljö för den som inte tycker tandläkarbesöket är årets höjdpunkt. Det visade sig, efter några år och flertalet hetsningar av mig i tandläkarstol, vara rent kariessnack (=skitsnack på tandvårdsspråk). Nu har jag, genom en tidigare arbetskamrats försorg, sedan många år gått hos en privat tandläkare som håller vad hon lovar.

Numera i trygga händer hos annan tandläkare alltså. Tror ni inte att även hon visade sig vara mänsklig? Plötsligt blev hon sjukskriven! Påföljden blev att en vikarie studsade in. Jodå. En äldre man, som säkert kunde det han gjorde (hur ska man veta?), var snabb (tack för det) och odramatisk, stod där i hennes ställe. Allt gick fint, tills jag började söka information.

Då gick det som ovan. Till saken hör att jag har en sjukdom som heter ME och den är inte jättevanlig. Det gör att man har många frågor som rör hälsa och mediciner. Tyvärr är det inte lätt att få svar, eftersom sjukdomen beter sig lite olika från person till person och är just ganska ovanlig. Men lite mer än så här ska man väl kunna få sig till livs?

Och, som vanligt, har jag fått mixtra lite med bilden. Den ligger i två delar ovan den här texten (alltså i nästa blogginlägg), under rubriken Apropå tandtråd. Serien finns även på min hemsida (se länk högst upp till höger) och där ser du texten bättre. Om jag var i din situation nu så skulle jag klicka mig dit.

  • Comments(0)//bloggen.pernilladeurell.com/#post17

Illustration psyksjuk eller psykstark?

illustration sjukdomsproblemPosted by Pernilla Deurell Wed, December 17, 2014 19:55:53
Jag funderar på det här med att vara stark eller svag. Vad är styrka? Vi ser ett avsnitt av en TV-serie där flera killar tävlar om att få en dejt med en tjej. Några blir utvalda och får känslor för henne. Vid ett av tävlingsmomenten får de ene av de två kvarvarande kandidaterna svårt att andas, han blir yr och måste gå undan för att vila. Han förklarar dig med att "det blev för mycket av allting". En fullt normal reaktion, alltså. Men programledarna pratar i nästa sekvens om att han kanske förlorar på grund av sin psykiska svaghet. Då pyr det lite i mina nerver. Jag formulerar min reaktion såhär: Kan det som i offentligheten kallas för psykisk svaghet innebära en personlig styrka? Borde det inte vara så? Att vara skapt så att man är tvungen att reagera på det man gör och reflektera över livet kan väl sägas vara en överlevnadsförmåga och ett nödvändigt verktyg, om man vill hamna rätt med själ och hjärta, finna moraliskt stöd i det man gör? Eller är det bara frisyren som räknas nuförtiden?

  • Comments(2)//bloggen.pernilladeurell.com/#post6

Illustration Sjukskrivningsproblemet

illustration sjukdomsproblemPosted by Pernilla Deurell Fri, November 28, 2014 14:08:44

Ja jag blev så inspirerad av mitt förra inlägg att jag genast kastar in ett till! Kul att någon inspireras av det jag skrivit, tycker jag (typiskt att det är jag själv bara). Det här är apropå det där med försäkringskassan som jag var inne på tidigare. Ett läkarcitat, faktiskt. Om det är svårt att läsa så kan du gå till socialaktion.nu. Där finns den här bilden publicerad i läsbart format!

  • Comments(0)//bloggen.pernilladeurell.com/#post4

Illustration sjukdomsproblemet

illustration sjukdomsproblemPosted by Pernilla Deurell Fri, November 28, 2014 13:59:26
Det är faktiskt sant, det hon påpekar. Och många säger det samma när man talar om sjukvården idag. Jag undrar om det alltid varit så? Eller förväntar vi oss för mycket nuförtiden? Visst har jag träffat riktiga pärlor till barnmorskor, sjuksköterskor och enstaka pärla till läkare men man får ju leta ett slag, och möta en hel del misstro och motstånd på vägen. Och behöver du sjukskrivning så gäller det att du får rätt kontaktperson på Försäkringskassan, annars får du kämpa på ännu mer. Vila får du göra i graven, min vän.

  • Comments(0)//bloggen.pernilladeurell.com/#post3

Illustration tunga bestyr

illustration sjukdomsproblemPosted by Pernilla Deurell Fri, November 28, 2014 13:53:20

Det slog mig häromdagen att jag faktiskt mår bättre nu. Jag skalade nämligen en morot och märkte att jag varken blev andfådd eller totalt utmattad av det. För så var det en period; allt jag gjorde var som att gå i en brant uppförsbacke, med tuuuung ryggsäck på. Nu blir det bara så ibland och jag säger hurra för att pigga stunder finns igen! Hoppas du som har det tungt just nu också kommer få pigga stunder framöver!

Jaha men det var ju kul det här. Ser ju knappt vad det står i serien. Men ändå. Ni vet vad jag menar...? Fram med förstoringsglaset! Hälsningar Sherlock Holmes.

Bilden hämtad från min kort-serie "Utbränd söker morot".

  • Comments(0)//bloggen.pernilladeurell.com/#post2