pernillakonster

pernillakonster

Vad händer här då?

Här möter du bilder från ritbord, staffli och utställningsrum. Och en del av mina tankar kring saker och ting. Det hela kommer vara väldigt aktuellt och bra att uppdatera sig på om man vill veta vad som är aktuellt just nu, fast för ett slag sedan. Bloggen Pernillakonster som du befinner dig på nu är en del av min hemsida. Kolla in mina alster och min shop på www.pernilladeurell.com!

Vårsalongen öppnar idag 17/3

Konst på gångPosted by Pernilla Deurell Sat, March 17, 2018 09:16:08
Idag kl 12 öppnar Vårsalongen på Galleri Jörlanda Station där jag deltar med flertalet målningar! Vi är sex konstnärer/fotografer som ställer ut på temat djur och natur i skilda arbetssätt och uttryck.
Öppet lördag och söndag, 17/3-18/3 samt 24/3-25/3 klockan 12-18.
Kafé Resgodset kokar kaffe och säljer fika!

Jörlanda station ligger på
Jörlandavägen 11 i Jörlanda (utanför Kungälv, utanför Göteborg).
Buss: Stenungsund express från Nils Eriksson terminalen Göteborg.

VÄLKOMMEN!
  • Comments(0)//bloggen.pernilladeurell.com/#post85

Hängning Vårsalong Jörlanda

Konst på gångPosted by Pernilla Deurell Mon, March 12, 2018 15:21:06
Mina vänner! Igår hade jag glädjen att hänga med ett gäng trevliga personer på hängning (av bilder) inför Vårsalongen i Jörlanda! Nu är bilderna nästan helt på sina platser. Besökaren kommer bjudas på mycket djur och natur, realism och fantasi. Därtill kan man ta sig en kopp kaffe med någonting till på Café Resgodset!

Jörlanda station är en spännande byggnad som försöker gömma sig bakom ett kastanjeträd.

Bara att börja plocka upp och sätta igång med att sätta upp..


..visar sig som vanligt inte alls vara "bara vara att sätta igång". Efter diverse tandagnisslan och smitningsförsök samt ett rejält, och lyckat, övertalningsförsök har till sist i alla fall det här hänt.

Och även det här! Bilderna till vänster är några av fotografen Katarina Holmströms stämningsfulla konstverk.
Tiina Ylönens humoristiska och färgglada målningar delar rum med mina och fotografen Katarina Holmströms bilder. Det är ett färg- och fantasi-rikt rum vi har!
En av de tre återstående fotograferna som deltar heter Kirsten Ekholm. Här ses hon i full action. Det är också tack vare henne, samt Jörlanda stations ledning, som den här Vårsalongen blivit av! Hurra för Kirsten!!

Vi öppnar klockan tolv nästa lördag och Du är varmt välkommen!  • Comments(2)//bloggen.pernilladeurell.com/#post84

Utställning Jörlanda på Gång

Konst på gångPosted by Pernilla Deurell Fri, March 02, 2018 14:21:19
Mycket tid och stor tanke har gått åt att förbereda inför kommande utställning. Så mycket att jag börjar ana att sängläge är allt som återstår när målningarna väl är på plats. Men det vore förstås bara trist om det blev så. Jag försöker simma lugnt bland idéer och praktiska göromål så att jag ska hänga med säsongen ut!
Den 11 mars ska vi börja spika upp på väggarna i det gamla fina stationshuset i Jörlanda en bit utanför Göteborg. Vi är sex stycken, fyra fotografer och två som målar, och vår Vårsalong kommer hålla öppet 17-18 samt 24-25/3 mellan kl 12 och 18. Nästa veckas blogginlägg kommer att fördröjas något till förmån för bilder från ovan nämnda process!
Vår utställningsaffisch ser ut såhär:
Gott och blandat alltså. Gissa vilken bild som är min!

  • Comments(2)//bloggen.pernilladeurell.com/#post83

illustration Galltvål

IllustrationPosted by Pernilla Deurell Sun, February 25, 2018 20:33:07
Idag ska jag faktiskt ta tillfället i akt och göra reklam här på min blogg. Reklam! säger du kanske..finns det inte nog av det på andra ställen? Jo, det tycker jag verkligen! Säger då jag. Meeen just idag känner jag att tiden för reklam på min blogg ändå är kommen. Så håll i dig!

Få stunder i tvättrummet känner jag mig så tillfreds som när en envis fläck går att få bort. Jag är verkligen ingen fläckmästare på något sätt och därför har jag ibland förfasats när ketchup kommit flygande eller en lerblandad gräsmatta gett mina byxor en smärtsamt synlig radda fläckar bakpå byxbenet. Men nu på mellanålderns höst, eller vår - jag vet inte vilket, men i alla fall efter att ha provat diverse husmorstips och giftsprayer har jag äntligen funnit det ultimata fläckborttagningsknepet; galltvål!
Fördelar:
1. Miljövänligt!
2. Billigt!
3. Effektivt!
4. Snällt mot textilen!
Nackdelar:
1. Kan upplevas som lite kladdigt om man hanterar det i tvålform.
Låt mig nu demonstrera denna underbara produkt i ord och bild nedan.
FÖRE:
En helt vanlig människa som deltagit vid festmåltid. Som tur var tittade han sig inte i spegeln under festens gång men när han kom hem lamslogs han nästintill av det fasansfulla han såg; t-shirten fläckad och lika tydlig som handskriven meny över vad som serverats! Här finns den goda såsen, lite stänk från en fin filé, rester av potatismos och vinbärsgelé samt en stor fläck som visar innehållet i efterrätten. Vaniljsås, grädde, grön marsipan och sylt. Javisst, du gissar rätt: det är prinsesstårta som inmundigats. Genant att bära alla dessa spår på tröjan. Och än värre om man inte får bort dem utan måste konfrontera dessa middagsmissar var gång tröjan tas fram ur linneskåp eller garderob!
Men men här synes lösningen skriven i tecknad neon:
Låt galltvålen lysa upp tvättstuga och hem där trötta, slitna tvättande människor tidigare suckat över mat- och gräsfläck! Ge oss vila inför faktumet att fläck förr eller senare skapas där fläck ej önskas. Skänka glädje när vad som verkar vara ett hopplöst fall av till exempel irriterande kaffemiss plötsligt försvinner efter en vanlig 40 graders tvätt! Ge oss styrka inför det faktum att det är mänskligt att fela, så även med gaffel och kniv!
EFTER:
Det som en gång varit ett av livets strävaste strån att bära tycks mig nu helt okej. Eftersom jag haft ett stycke galltvål som följt mig genom fläckar och tandagnisslan i ..kanske tio år. Aldrig gjort mig besviken! Jo, det var en vit tröja en gång..svårt fall. Men den får vara undantaget som gör regeln. Okej, på vitt kanske inte alltid helt lätt. Ja. Dumt av mig att använda en vit tröja på exempelbilden när det är just där som det kan bli svårt. Men man får väl bara tänka att snubben på bilden hade en jäkla tur, helt enkelt. Och vem vet? Kanske är just du en sån som kan fixa även fläckar på det vita med din galltvål? Varför inte prova? Du förlorar nästan inget alls på det..Så köp dej en galltvål och njut av livet och de måltider det bjuder på! Se här så bra det kan bli!

  • Comments(2)//bloggen.pernilladeurell.com/#post82

Illustration gråväder

IllustrationPosted by Pernilla Deurell Tue, February 13, 2018 14:40:05
Det var väldans vad det ska töa och regna och snöa om vartannat nuförtiden. Det är liksom bara grå sörja ute och man får ploga sig fram. Folk som brukar promenera med hunden här utanför ror runt kvarteret i små gummibåtar. Hundarna simmar ivrigt bredvid. Men de som går till jobb och skola glömmer paraply och stretar fram i genomsura vinterkängor. Själv var jag förnuftig och valde gummistövlar. Visade sig vara hål i båda två numera. Kallt och blött. Och allt blir liksom tyngre av det blöta. Väskor, steg och tankar. Man undrar hur länge det ska pågå. Och ändå..det är bara dag två med eländet. Nä, jag får säga som det är, rakt ut; det här är mitt värsta väder! Nu ska jag åka till stan och köpa mig en gummibåt!

  • Comments(2)//bloggen.pernilladeurell.com/#post81

Illustration Grattis

IllustrationPosted by Pernilla Deurell Sun, February 11, 2018 16:38:21
Veckan blogginlägg föräras naturligtvis min mest aktiva läsare i kommentarsfältet, som jag råkar veta har bemärkelsedag just idag, nämligen: Birgitta!
Tack för att du läst och dessutom flitigt kommenterat varenda inlägg sedan lång tid tillbaka! Och ett glatt grattis på födelsedagen!!

  • Comments(2)//bloggen.pernilladeurell.com/#post80

Illustration Den kungliga förkylningen

IllustrationPosted by Pernilla Deurell Fri, February 02, 2018 21:22:43
Nu återstår den stora frågan: hur länge ska Victoria behöva tampas med sin utdragna förkylning?
Ja, det är inte bara vi vanliga dödliga som drabbas av virus och baciller - nu har det tydligen letat sig ända upp till kungahuset där man förtvivlat försöker bota sig bäst man kan. Inför bacill är vi alla lika, tycks det.Här kan vi se ett porträtt i närmast kunglig stil (akvarell, tidigt 2000-tal), som jag lite skämtsamt kallar renässansporträttet, fast det är kanske mer likt 1700-tal egentligen. En kombination tycker jag. Om vi då ponerar att bacillerna kommer in från övre högra hörnet (från din plats sett) och närmar sig den avporträtterade så ligger denna illa till (se även den röda, eventuellt välsnutna näsan). Om man sedan tar den uppochned-vända fågelstackaren som ett bevis på att smittorisken även gäller fågelarter, ja då har vi en vår tids fågelinfluensa avbildad förstås. Men det var inte tanken alls. Fågeln kom in i bilden helt spontant och är bara ute och gör konster. Eller tar stillebenets plats? Det är inte helt fastlagt ännu. Se även på ärmen. En rosa spets som pryder textilen? Eller en bruten vinge? Upp till betraktaren, åter igen. Men visst får man en känsla av att det handlar om hur klurigt det kan vara att hitta rätt i livet? Och att det alltid är bra att ha lite nässprej hemma i medicinskåpet.  • Comments(2)//bloggen.pernilladeurell.com/#post79

illustration katt

IllustrationPosted by Pernilla Deurell Fri, February 02, 2018 21:07:32
Jaha, nu har man legat på latsidan. En vecka efter med blogginläggen. Men det som är latsidan här är fullrullesidan i andra delar av livet. De senaste dagarna har jag till exempel ägnat till fullo åt feber, halsont och annat i den genren. Inte självvalt utan tvunget. Och så ser livet ut, blogg eller inte. Men så har jag ju lovat lagom snabbt tempo här på Pernillakonster, och det innebär i det här fallet att jag vissa veckor falerar. Faleri falera.
Men äsch, nu piggar vi upp oss med några lustiga kattskisser tycker jag.Trevlig helgsmiley!
Kurr!

  • Comments(2)//bloggen.pernilladeurell.com/#post78
Next »